Проблемите са Нашите Учители

Проблемите и кармата са нашите учители

Понякога, когато хората започват да медитират, те си мислят, че сега всичките им проблеми ще изчезнат. Проблемите са нашите учители. Те идват при нас, за да можем да се научим как да подобрим живота си и да намерим и открием нашия Пълен Потенциал в Просвещението. Ако нашите учители си отидат, няма какво да научим и животът става скучен!

Животът на Земята е нашата класна стая. Проблемите и кармата са нашите учители. Ние се записваме за всеки живот, за да научим нещо ново. Избираме нашите класове много внимателно, преди да влезем в този живот. Всеки проблем, който влезе в нашия живот е учител, който сме помолили да дойде при нас. Някои ученици подхождат в класовете с ентусиазъм и искат да научат колкото се може повече. Други се оплакват за всяко предизвикателство, което срещат и се чудят защо те трябва да вземат този клас и да се изправят срещу всички проблеми, които той носи за тях. Когато мислим по този начин, всичко се превръща в бреме и ние автоматично се отдръпваме от него и желаем просто да изчезне. Много е трудно да се учи, когато умът ни е проблемен и отказва дори да погледне какво се случва. Подходете към живота с ентусиазъм и нещата ще станат по-лесни.

Вселената е отражение на нашето собствено съзнание. Вселената е Върховния Учител, който започва да се появява, когато се погледнем в огледалото честно и открито. Един мъдър учител винаги знае кога ученикът е готов! Мъдрият учител никога няма да даде урок на ученика, който не е готов да се учи. Така че, защо е толкова труден живот? Ние забравяме, че поискахме да се запознаем с този проблем и се записахме за него, преди да влезем в този живот. Ако осъзнаем, че всеки един от нашите проблеми, без значение колко е труден, е урок, които ще ни помогне да еволюираме до по-високо ниво, тогава отношението ни към живота ще се промени.

Космически Закон е това, че никоя душа не може да получи повече, отколкото може да се справи! Вселената никога не дава труден урок на начинаещи. Трудните уроци идват само за напреднали души, които са добре потготвени, за да научат този велик урок! Напредналите души обикновено са изправени пред по-трудна карма от начинаещите. Колкото по-труден е урока, толкова по-голямо е постижението!

Избрали сте живота си мъдро. Ако сте обезпокоени от събитията в живота си, радвайте се! Вие сте напреднала душа, която е готова за Просветление. Качете се на планината и забодете флаг на върха, който обявява на целия свят, че сте триумфирали!

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

3 comments

  1. http://2012portal.blogspot.com/2012_04_01_archive.html?m=0 моля прочетете това и спрете да живеете в заблуда. За израстването на човек не е необходимо да преминава през болка и страдание. Преминаването през подобен тип опит е свързано с негативни емоции, които генерират отрицателна енергия така необходима на тъмните сили окупирали и поробили нашата планета!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А за какво по-точно става въпрос в сайта, който се отваря? Това са стари неща през 2012 година. Не що не разбирам

      Изтриване
  2. На сегашно ниво не мога съвсем да се съглася... Всеки може да си казва и да ти втълпява каквото му харесва или пък сам си вярва, така или иначе доказателствата на теб самия липсват! Вярно е, че трябва да се развиваме и усъвършенстваме, но това за избора на проблеми по план нещо ми е мътно и не ми се връзва... Цялата магия на Сътворението се хвърля за решаване на проблеми. И някой да ми втълпява, че си ги избираме... Според мен трябва да се знае с раждането! На това му викам да си се съгласил с уроци и изпитване... На кого му е потрябвало да изгуби цял един живот - дар от Твореца, за нещо толкова нелепо? Според мен е по-хуманно да чувстваш любовта с първата глътка въздух. По-нормално е да учиш уроци с лекота и осведомен, като използваш енергията, дадена ти свише за творчество и чудеса! Мен ли ме лъжат или не искам да си повярвам?...

    ОтговорИзтриване